Podotherapie voor kinderen

Knieklachten

Als uw kind met name bij lang zitten en bij belasten klaagt over pijnklachten. De binnenzijde van de knieschijf is drukpijnlijk. De oorzaak ligt mogelijk in het “uit het spoor” tredende knieschijf. Een mogelijke afwijkende voetstand kan deze ontsporing versterken.

Hielpijn

klaagt uw king over pijn dat met name aan de onderzijde / achterzijde van de hiel aanwezig is? Pijn wat ontstaat vooral na belasting /sport? Een overbelasting van de groeischijf van het hielbeen kan mogelijk de oorzaak zijn.. Met name actieve kinderen en sportende kinderen in de groei kunnen hier last van hebben. Maar ook de voetstand kan de klacht veroorzaken.

Standafwijking voeten

Op verschillende plaatsen in de voet kunnen pijnklachten en vermoeidheidsklachten optreden na langdurig lopen en staan en/of bij of na het sporten. Meestal klaagt uw kind over pijnklachten in de voetholte / binnenzijde van de voet.
Met de voeten naar binnen gedraaid lopen op de tenen. Deze kinderen struikelen vaker dan hun leeftijdsgenoten. Klachten kunnen optreden in de voorvoet, achillespees en knieën.